Ik weet het nog als de dag van gisteren, maar inmiddels is het vandaag(29-03-13) precies 2 jaar geleden dat mijn nichtje Neyrah-Ymani geboren is. Toen ik dit goede nieuws hoorde, stond ik te popelen om haar te ontmoeten. Het moment, dat het eindelijk zover was en ik haar voor het eerst in m’n handen hield, zal ik nooit meer vergeten.It was priceless.’

Deze diashow vereist JavaScript.

Na die eerste ontmoeting volgde er al snel meer. Iedere keer dat ik haar zag, stond ik weer versteld van wat ze allemaal kon. Wanneer ik aan haar mama of papa vroeg hoe het ging, hoorde ik ook dat ze alweer iets nieuws had geleerd. Zo bereikte ze de ene mijlpaal na de andere. Van het brabbelen tot het kruipen, zwemmen tot glimlachen. De eerste paar maanden vlogen dan ook voorbij en voordat ik het wist stond haar eerste verjaardag voor de deur. Dit werd groots gevierd op haar Hello Kitty Party compleet met roze loper. Ik vond het prachtig om haar te zien genieten van haar dag.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kort na haar 1e verjaardag begon mijn kleine engel met lopen. Haar mama legde dit vast en stuurde mij een filmpje waarin ze met haar moeder’s hakken rond paradeerde. Omg, ik was apetrots op mijn diva! Ook begon ze al snel met praten. Ze legde het ene verhaal na de andere uit en kon ook nog eens engelstalige woordjes zoals ‘love you’ en ‘bye bye’. Ik smolt toen ik dit hoorde! Maar het moment dat zij voor het eerst mijn naam- Tante Ijaaai – uitsprak was ik volkomen ‘speechless’. Ik voelde me ontzettend vereerd.

De afgelopen paar maanden heb ik een nog sterkere band met haar opgebouwd. Ik heb kleine, bijzondere momenten met NY gehad die mij voor altijd bij zullen blijven. Dit kleine ‘ieniminie’ wezentje dat vandaag twee jaar geworden is heeft sinds dag 1 mijn hart gestolen. Neyrah-Ymani is het zonnetje in mijn hart. Ze is een echte diva, wijsneus en weet nu al op- 2 jarige leeftijd – precies wat ze wil. Ik ben dol op haar vrolijke persoonlijkheid. Haar glimlach doet iedereen in en om haar buurt weer glimlachen. Zolang ik hier ben, zal ik er alles aan doen om die glimlach op haar gezicht te houden. She’s a one in a million girl.

Lieve mama en papa van Neyrah, ik ben trots op jullie. Van harte gefeliciteerd met jullie kleine, lieve, soms ondeugende, schattige, slimme en prachtige zonnestraal.

 Love,

 tante (-IJAAAi-)