|

Gratitude is an attitude

image-3Sta je wel eens stil bij wat je hebt? Ik geef toe, ik doe het net iets te weinig. Vooral, wanneer het iets minder gaat betrap ik mezelf op ‘ondankbaar’ gedrag. De laatste tijd realiseer ik mij steeds meer hoe dankbaar ik moet zijn! Er zijn zoveel nare dingen in de wereld: mensen die ongeneeslijk ziek zijn, vrouwenhandel, zwervende kinderen en miljoenen verslaafden die geen hulp kunnen krijgen. Dingen waar ik, vind ik zelf, niet genoeg bij stil sta. Tijd, voor verandering dus!

image-4Ik zeur vaak over onbenullige dingen! Soms roep ik na een week – schaamteloos, nadat ik nieuwe schoenen heb gekocht – dat ik geen schoenen heb. “Iraida hoe bedoel je? Je hebt genoeg schoenen.” Zelfs zoveel, dat ik ze op drie plekken heb staan in m’n kamer. Sommige heb ik maar één keer aan gehad. Daarna staan ze er als “modellen” bij. Dit is slechts één van mijn dillema’s. Laat ik maar niet beginnen over het weer en andere flauwekul. Het besef, dat dit pure onzin is komt pas een paar uur later na mijn gezeur. Ik denk dan: “Seriously waar heb ik het over? Er zijn zoveel mensen die geen schoenen, kleren of onderdak hebben. Jij hebt dat wel, dus waardeer het.” Ik heb het zelfs goed, dat betekent niet dat ik miljoenen op m’n bank heb staan, maar dat ik kan eten, drinken en heb onderdak. Dingen die zo vanzelfsprekend lijken, maar in werkelijkheid niet zijn. Ik probeer daarom niks for granted te nemen, want het leven is een geschenk. Je moet er dus iedere dag opnieuw weer dankbaar voor zijn.
image-5Ik ben dankbaar voor m’n gezondheid en gezegend dat ik alweer m’n 24e verjaardag heb gevierd. Sommige jongeren halen deze leeftijd niet eens. Daarnaast ben ik dankbaar voor m’n mini paleis, familie en hechte vriendschappen. Verder is het ook een voorrecht dat ik kan studeren, er zijn genoeg kinderen die dat niet kunnen. Ook ben ik blij dat ik vrijheid heb en Iraida kan zijn.

image-6Enfin, niks is gegarandeerd in dit leven. Dus wees dankbaar voor wat je hebt. Het is niet vanzelfsprekend dat je opstaat, naar school gaat, een baan hebt en omringd bent met je familie en vrienden. Ik ben daarom ook dankbaar voor alles wat er op m’n pad is gekomen.

Grattitude is an attitude, so watch it!

L-o-v-e Irai

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *