| |

Lose to win

IMG_5913Vroeger was ik ontzettend koppig, ik hoorde alleen mezelf. Openstaan voor nieuwe dingen was uit den boze. Ik bleef liever hangen in m’n comfort zone. Dingen anders doen? Ik moest er niet aan denken.Verandering, juist ja, daar was ik bang voor. Ik vreesde voor het nieuwe, maar kwam uiteindelijk toch op het punt dat ik afstand moest doen van het oude. Het was tijd voor verandering.

Op het moment dat ik besloot te veranderen, begon de weerstand. Niet van een vreemde, maar van mezelf. Logisch, verandering heb je zelf in de hand, dus als het je even niet zint kun je zo terug naar het oude.

tumblr_lpvot1Fal21qciek8o1_500Alleen was ik er heilig van overtuigd, dat ik nu moest veranderen – stap voor stap. Ik wilde niet meer het meisje zijn die mensen op afstand hield, omdat ik bang was om gekwetst te worden. Dus liet ik de afgelopen paar jaar mensen toe, uiteraard werd ik gekwetst. De bekende uitspraak ‘daarom laat ik mensen niet meer dichtbij’ kwam dan ook een aantal keer voorbij. Met de tijd leerde ik ook dat dit niet de juiste houding was. Ik nam afstand van deze negatieve gedachte en omarmde het positieve. Mensen kunnen je kwetsen, teleurstellen en door de slijk halen, toch heb je uiteindelijk zelf in de hand wat je toelaat. Verder leerde ik ook dat ik mensen moest vergeven om verder te kunnen. Anders blijf je stilstaan!

7cd1ac221929cdc6dcc86952ffadec6eVerandering doet leven, maar tegelijkertijd ook pijn. Ik dacht vaak dat ik het mooiste opgaf, maar in werkelijkheid kreeg ik keer op keer iets beters voor terug. Uiteraard raakte ik in dit proces ook mensen kwijt, maar that’s life. Niet alleen jij veranderd, maar ook de mensen om je heen. De afgelopen paar jaar heb dus ik vele banden verbroken. Het werkte gewoon niet meer. Van geen van deze beslissingen heb ik spijt, ik heb er mooiere dingen aan overgehouden.

Misschien sta je nu op het punt in je leven waarin je merkt dat het oude niet meer werkt. Don’t be afraid to change. De eerste stap is het moeilijkst, maar zal je naar mooiere en grotere dingen leiden…… – Althans verandering heeft pas effect als je er echt in gelooft. Trust me!

Embrace change

With Love,
Irai

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *