Remember #Altonsterling

Alton, tot voor kort kende ik je niet maar door de media maakte ik op een gruwelijke wijze kennis met jou. Samen met de rest van de wereld keek ik virtueel toe hoe jouw leven in 30 seconden van je werd afgepakt. Ik voelde mij machteloos omdat ik niks voor je kon betekenen. Op social media kreeg je een podium waarbij je naam veranderde in een hastag. Daarnaast werd er als eerst op de Amerikaanse straten geprotesteerd voor jouw gerechtigheid. Echter zijn de daders nu nog op een ”administrative leave”. Dit laatste voelt alsof jouw gezin nog een extra kogel op de wond krijgt. Een kogel die zegt:’uw man is er niet meer, maar dit laat ons koud want de daders laten we bewust op vrije voeten’.

Het onrecht dat jou is aangedaan, zal jouw familie altijd bijblijven. Mijn hart brak dan ook op het moment dat ik de foto van jouw gezin zag. Ik dacht aan je vrouw en al je kinderen. Hoe zal het nu verder gaan? Ik vraag mij af hoe de twee politieagenten slapen nu ze weten dat jouw kinderen geen vader meer hebben. Ze zullen jouw glimlach nooit meer zien, noch je vertrouwde stem horen of jouw armen om hen heen voelen. De mooiste momenten zullen jullie nooit meer SAMEN ervaren, en dit is zacht uitgedrukt hartverscheurend. Ik ben zelf ook op jonge leeftijd mijn moeder verloren, maar ze was ziek. En dit is tot de dag van vandaag zwaar, maar wetende dat jouw vader niet meer aan je zijde is omdat hij vermoord is kan ik mij niet eens inbeelden. Hoe zal het dan voor je kinderen zijn?

Het ergste is dat het niet is uitgesloten dat jij het laatste slachtoffer bent, velen jonge mannen zijn je voorgegaan. En wie weet hoeveel namen zullen volgen. De slachtoffers die door politiegeweld zijn ontstaan, lijken alleen te stijgen in plaats van te dalen of te stoppen.  Iedere onschuldige dood is er één teveel. En ik weet dat er iedere seconde van de dag mensen (onschuldig) dood gaan. Het is pijnlijk om te zien dat deze wereld langzaam maar zeker in een slachtveld VERANDERD. Een slagveld waarbij mensen vermoord woorden vanwege hun kleur, geloof of simpelweg hun bestaan. Toch weiger ik ondanks deze omstandigheden te leven in haat, want liefde overwint alles. Het enige wat ik kan doen is bidden tot mijn laatste seconde die ik hier heb.

Mijn hart gaat uit naar jou Alton, je familie en kinderen. Ik bid dat God ze mag leiden, daar waar jij niet meer kunt zijn. Ik bid dat ze ondanks de ongerechtigheid die jou is aangedaan, in gerechtigheid zullen leven.  Ik hoop op een toekomst waarbij er geen onschuldig bloed meer zal vloeien en dat de de vrijheid om jezelf te zijn ooit echt komt.

Rest in peace #Altonsterling

Love,

Irai

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *