|

Paris in 3 days

Parijs was liefde op het eerste gezicht. De eerste ontmoeting was vurig en de klik was er meteen. Ik ben verliefd geworden op de stad, cultuur en de bezienswaardigheden. In die drie dagen dat ik er was, heb ik samen met mijn beste vriendin Genesis van iedere seconde genoten. Die vlinders die Parijs mij bezorgd heeft, deel ik vandaag met jullie: Paris in 3 days.

parijs

Day 1
Het is een uur of 5 ’s middags als Parijs en ik elkaar ontmoeten
. De blik in mijn ogen is gelijkwaardig aan die van een klein meisje die voor het eerst een snoepwinkel binnenwandelt. De schoonheid van Parijs heeft mij overrompeld. Al die mooie gebouwen met een bijzondere geschiedenis trekken mijn volle aandacht. De naam Napoleon hoorde ik vroeger vaak tijdens de geschiedenisles, nu ervaar ik zijn verhaal van dichtbij en dat geldt voor meerdere geschiedenislessen over Parijs. Tijdens de tour komen de belangrijkste bezienswaardigheden in een notendop voorbij onder andere: De Eiffeltoren, de Seine, Louvre en Montparnasse. Dat laatste, Montparnasse het hoogste gebouw in Frankrijk maakt een onuitwisbare indruk op me. In 38 seconden staan mijn beste vriendin en ik op de 58ste etage. Het uitzicht? MAGNIFIEK, mijn hart maakt ontelbare sprongetjes en mijn camera blijft maar klikken. Als we Montparnasse verlaten is het donker buiten, maar de hele stad is inmiddels verlicht met kleine lampjes. Onze lichtjestour door Parijs gaat van start en die ervaring staat gegraveerd in mijn hart. Wanneer ik eindelijk in bed lig, weet ik het echt zeker: ik ben verliefd op Parijs.

Day 2
Het is 08:00 als m’n wekker gaat, snoozen is er niet bij
. Ik sta vrolijk op en de zon lacht mij toe. Als mijn beste vriendin en ik ontbeten hebben gaan we samen met de touringbus naar de kerk Notre Dame. Onderweg hierheen vertelt onze reisgids weer de prachtigste verhalen over de geschiedenis van Parijs. Als we eenmaal zijn aangekomen bij Notre Dame gaan m’n beste vriendin en ik op onze eigen ontworpen excursie zonder plattegrond, hahah! De zon volgt ons en ontdekken Parijs op z’n best. We komen op verschillende plekken terecht waarvan de Pont du Neuf, Boulevard Haussemann en eindigen bij de grote winkelstraat Champs Élysées. Veel shop ik niet, Ik ben 1 lippenstift van de Mac rijker en krijg 1 lipgloss van Chanel van mijn beste vriendin cadeau. Na onze 9 uur durende ontdekkingstocht dineren we op z’n Italiaans en borrelen op zijn Frans. Als we onze laatste hap nemen van onze Franse frietjes en neut van onze cocktail is het bijna half 12. Taxi, S’il vous plaît, tijd voor onze schoonheidsslaapje. Vandaag, 31 mei vergeet ik nooit meer, dat staat vast.

 

Day 3
Alweer de laatste dag en het gemis begint al als ik ontwaak. Nadat we onze koffers hebben ingepakt, schuiven we aan tafel voor onze laatste Franse ontbijt. Vandaag staat een boottocht over de Seine op de planning. Voor de laatste keer zien we alle bezienswaardigheden van de Louvre tot aan de Eiffeltoren vanaf de boot. We kijken ons ogen uit en als de reisgids haar laatste woorden uitspreekt vetrekken we naar de artiestenwijk Montmarte. De wijk die bekend staat om haar schilders en kunstenaars. De laatste paar kiekjes worden geschoten bij de kerk, Basilique du Sacré- Coeur. Als het klokslag 1 uur is, is het helaas Au revoir Paris. Verliefd verlaten we de stad, maar Parijs je hebt ons hart.

Merci Beaucoup,

J’adore Paris

With Love,

Irai

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *