My heartbeat

 

Het hart is bij uitstek Iraida’s leidraad in het leven. Het kostte haar ontelbare ervaringen om haar eigen ‘heartbeat’ te vinden en te volgen. Je denkt nu vast waarom? Zie het zo: iedere ervaring brengt je een stap dichter bij de persoon die je wil zijn. Tijdens dit proces leer je, je hart kennen, daar op te vertrouwen en van jezelf te houden. Dat laatste is de ongeschreven regel om liefde te geven en te ontvangen.

Vanaf het moment dat Iraida Clare ter wereld kwam, was ze direct verbonden met het hart van haar ouders. De basis om liefde voor haarzelf en dierbaren te ontwikkelen. De spiegel die zij als kind had straalde. Ze was een echt meisje die het liefst 24 uur in haar jurkje aan het lezen en spelen was. Verder was ze zeer gedreven, koppig en dacht altijd dat ze een award had gewonnen voor de beste glimlach. Dus ging de kleine Irai lachend door het leven met haar moeder/beste vriend aan haar zijde. De spiegel van toen, inmiddels 7 jaar geleden staat als een prachtige bloem gebrand op haar netvlies. Ze hield onvoorwaardelijk van het meisje in de spiegel.

Vallen & opstaan
Toen ze ongeveer
18 jaar was, veranderde dit drastisch. De spiegel brak! Haar glimlach die ondanks alles altijd sterk aanwezig was vervaagde. Ze had na het overlijden van haar moeder al haar energie gestopt in het volgen van haar dromen, waardoor ze het verdriet weggestopt had. Het besef dat ‘haar zekerheid’ en beste vriend weg was gevallen kwam als een klap en sloeg haar spiegel kapot! Een periode waarin ze juist haar moeder het hardste nodig had, maar niet meer op terug kon vallen. Langzaam maar zeker veranderde dit Iraida in het meisje zonder een intense glimlach. Toch pakte ze dapper de gevallen scherven op en begon opnieuw met bouwen, maar dan nu met GOD.


De nieuwe spiegel
Ondanks de gebroken spiegel leerde ze haar eigen hart kennen en liefhebben. Scherf voor scherf, ontwikkelde ze liefde voor God en haarzelf. Uiteindelijk leerde ze weer de vrouw in de spiegel lief te hebben. In haar ogen de voorwaarde om ook van anderen te kunnen houden. De spiegel waar zij aan bouwde spatte soms door kleine obstakels maar brak nooit. Zo werkt liefde ook, er kunnen barsten komen in je eigen spiegel maar ook in die je van anderen hebt. Toch zijn dit geen redenen om minder van jezelf nog anderen te houden. Perfect is niemand, ook de liefde niet.

Liefde is voor Iraida: eerst je eigen hart leren kennen, zodat je dit immers mooie gevoel kan delen met anderen. Echte liefde begint met de persoon die je dagelijks in de spiegel ziet: JEZELF!

Vraag jezelf af of je al onvoorwaardelijk van de persoon in de spiegel houd? Als dit niet het geval is, leer je eigen ‘heartbeat‘ kennen. Het is de basis om liefde te geven en vice versa!

Heel veel L-i-e-f-d-e,

Irai

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *