mirror

Wanneer bewonderde jij jezelf voor het laatst in de spiegel? Eerlijk gezegd, flitst er bij mijn nu geen recente herinnering voorbij. Alhoewel de spiegel en ik elkaar dagelijks ontmoeten, is er bijna tot geen sprake van bewondering. Waarom? Simpel omdat ik nooit van top tot teen tevreden ben. Ik besef dan ook dat ik te streng ben voor mijn eigen spiegelbeeld en dat ik in iedere stadia van mezelf moet leren houden.

Als klein kind week ik nooit van de spiegel af. De liefde voor mijn eigen spiegelbeeld spatte er van af. Naarmate ik ouder werd, veranderde mijn lichaam en zelfbeeld. Ik was voluptueus, maar dat mocht de liefde voor de vrouw in de spiegel niet drukken. Ik was er van bewust dat ik meer dan mijn gewicht was. Iraida was een gedreven twintiger die continue het beste uit haar zelf probeerde te halen. Toch bewonderde ik haar niet, want ik vond altijd dat ik op alle fronten beter kon. Hierdoor ben ik voortdurend bezig geweest met het streven naar een betere versie van Iraida. Tijdens dit proces heb ik de bewondering voor de persoon die ik al was zonder pardon aan de kant geschoven. En ik realiseer dat je in iedere staat, ook als je voor je eigen gevoel er nog niet bent, trots mag zijn. Het is goed om van tijd tot tijd jezelf te complimenteren. Het geeft je een boost waardoor je nog harder wil knokken voor je toekomst. Het feit dat je wil groeien en dit daadwerkelijk ook probeert is al een compliment waard. Helaas zag ik dit zelf vaak niet in.

Nu ik 26 ben, besef ik dat het goed is om van je spiegelbeeld te houden zoals die nu is. Verandering met het oog op de toekomst is altijd goed, maar omarm ook het nu. Geef jezelf van tijd tot tijd een high-five in de spiegel. Vooral als je weet dat je er alles aan doet om je persoonlijk verder te ontwikkelen. Dus als je vandaag de spiegel passeert, stop en wees trots op de persoon die je nu ziet. En ga ‘schouderkloppend’ naar de versie die je wil zijn. Bewondering ontstaat pas als je onvoorwaardelijk van je spiegelbeeld houdt.

Dus wanneer bewonderde jij jezelf voor het laatst?

With love,

Irai

Beeld: Pinterest | Tekst: Iraida Clare